Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Womathika M 28752

Womathika M 28752

Elitpremierad

E. OO Seven
(e. Rubinstein I u. Gelbria)
U. Romanthika M
(e. Gribaldi 95172 u. Kymathika M)

Womathika köptes in från Holland som föl. Hon fick därefter ett antal avkommor här och såldes till mina grannar, Familjen Lasson. Efter att ha bott hos dem under en längre rid och tävlat med framgång tom LA under Lotten Lasson, är hon nu tillbaka här.

Avkommor

 • Densitet f. 2006 e. Daddy Cool
 • Verruca f. 2008 e. Leredo
 • Diaster f. 2009 e. Don Romantic
 • Donna Diamanthika f. 2010 e. Don Romantic
  – Uppf; Fam Lasson. ***Selektionssto med Diplom som 3-åring med poängen 8 7 8 9 8 8-48. Segrar och placeringar upp tom Msv B med sin ägare Lotten Lasson.
 • Wiolet f. 2016 e. Fürsten-Look
  – Uppf; Fam Lasson. Fölbedömd med 83,3%, varav 7,5 8,5 8 på sina gångarter.
 • Radius f. 2017 e. Revolution 9216
  – Såld till Helgstrand Dresssage, han var det dyraste fölet på Elitfölauktionen 2017.
  Godkänd i Dansk Varmblod. (2020)
 • Wiagra f. 2019 25 april e. Revolution 9216
 • Radix f. 2020 13 maj e. Revolution 9216

Med facit i hand

Womathika köpte jag på auktion nere i Maren-Kessel i Holland när hon var föl. Stammen är 007-Gribaldi-Ferro och jag anser att den står sig väl även idag, trots att damen är drygt medelålders. Wom är en liten väldigt kärleksfull boll på 4 ben. Hon har världens vackraste huvud o trav som bästa gångart, skritten duger o galoppen är knapp, det är sannolikt Gribaldi-blodet som slagit igenom där.

Jag tog tre föl på henne innan jag sålde henne till mina grannar, som tävlade henne med placeringar upp tom Msv C.

Första partnern här var Daddy Cool och Densitet är en långbent kille med mycket nerv o normala gångarter.

Verruca (BH Leredo) blev stor o flott och har tyvärr enbart varit hobbyhäst.

Nästa ut blev Diaster (Don Romantic) även här en ängslig själ med fin gång. Han har placeringar upp tom Msv A. Familjen Lasson, som ägde o tävlade Wom tog två föl på henne, innan jag köpte tillbaka henne, en helsyster till Diaster, Donna Diamanthika, som till skillnad från sin bror blev mindre o kompaktare samt en Fürsten-Look- dotter som jag inte har sett sedan hon var föl. Hon blev klass 1 på sitt 3-årstest 2018. Diamanten har segrar tom Msv B med Lotten Lasson på ryggen.

Wom ELIT-premierades för ett par år sedan o jag bestämde mig för att seminera henne med Revolution, som har allt hon saknar; långa linjer o en lysande galopp. Hon har excellenta bakben i trav o min förhoppning var att detta skulle slå igenom. Facit blev en långlinjerad lite försiktig kille med tre eminenta gångarter, vid namn Radius. Han blev dyraste föl på Elitfölauktionen 2017 o såldes till Helgstrand Dressage. Radius är visad som hingst i Polen, där han är den genom tiderna högst bedömda hästen. Han är även uttagen till den danska hingstpremieringen i Herning.

Wom är nu åter dräktig med Revolution o jag önskar mig givetvis ett flickebarn. Flickebarnet kom o hon är ljuvare än en nyutsprungen ros, min Wiagra. Vacker, långbent, ädel, mild o med tre excellenta gångarter. Bedömd med 90% i somras, det säger en del!
Ännu en Revolution är på bakning, jag gissar att det kommer att bli huggsexa på det barnet. (2020)