Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Wicenza

Wicenza

E. Bocelli 1044
(e. Don Schufro 95077 u. Ballerina 24034)
U. Wahre Liebe 25866
(e. Warkant u. Werona)

Delägs tillsammans med sina uppfödare Stuteri Stubbäng; Ann Westling o Carl-Johan Persson.

Fölbedömd med 9-8-8-7-8-7=47p.
Hon är ett *** sto bedömd med 9 8 6 9 10 8-50p.

Fri med avseende på WFFS

 

Avkommor

Med facit i hand

Wicenza, som är inkorrekt i sitt framställ med en 6 (intåad, ngt knipt o inte helt korrekt inskenad). Hon är långlinjerad med bra skritt, en trav som hon fick 10 på med goda bakben, men hon behöver mer knän och och en bättre galopp. Här skriker min hjärna HOLLÄNDSKT! Hon är lång nog att klara de lite kortare holländska hingstarna, hon har en halsansättning god nog att kompensera de holländska dito, liksom en skritt bra nog för den korta ofta energiska skritten många holländare har. Hon behöver holländska framknän o holländsk galopp.

Första barnet e. Charmeur fick vagnshästbakben precis som många av hans avkommor, så det lyckades hon inte kompensera upp.

Nr 2 e. Glamourdale galopperar underbart, skrittar bra o kunde bära lite bättre bak i trav om man ska vara petig o det ska man ju. Snygg som attan o super mellan öronen.

Valet föll på Vitalis. Vivaldi-avkommorna är ju ridbara som satan, med vackra framben, men lite trötta bak i trav. Det har D-Day kompenserat för hos Vitalis, som är ett under av samarbetsvilja med tre riktigt fina gångarter med lätt front o fina bakben. Han förärver ju sig fantastiskt oxå med tex Victorias Secret, Valverde, Tesla o Villeneuve. Resultatet här blev Vital, en stor, ädel, vacker o högställd kille som är guld mellan öronen. Han har tre fina gångarter med relativt mycket knän, som ju är det jag vill åt när jag är så inne på holländskt. Han hade kunnat vara lite rappare bak, ffa i sin trav mekanik, men med det psyket tror jag att han kommer att göra allt vad som står i sin makt för att vara till lags under ryttare, så det ska sannolikt gå att rida in de där bakbenen. På fölvisningen fick han 90% med 9,5 på sin galopp.

Vicky (Wicenza) är nu dräktig med vinnaren av UVM i fjol, D’Avie. Han har OCD i en has (tror jag) och är därför inte godkänd för svensk avel, vilket däremot den betydligt sämre Bretton Woods är, trots samma defekt… Sila mygg o svälja elefanter, eller?!

Även här tänker jag som ovan, fast D’Avie naturligt har bättre bakben än både Vitalis o Glamourdale, jag tycker att han är en av de absolut bästa hingstarna vi har att tillgå just nu!

På tal om Glamourdale, så sålde jag igår Vickys avkomma med honom, Vita, och vill gratulera nya ägaren, Moa Halling. Vita har utvecklats enormt positivt när hon nu är inne på sitt tredje levnadsår, alla tre gångarterna är i princip 9-mässiga och det skulle inte förvåna mig om hon samlar ihop 50+ på sitt 3-årstest om 4 månader. (2019)