Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Vesica

Vesica

** Selektionssto

E. Ampere 1225
(e. Rousseau 95328 u. Larivola)
U. Wilhelmientje
(e. Wolkentanz u. Hauptstutbuch Salue H)

Diplom som 3-åring med poängen 9 9 7 7 8 9-48.
Hennes största merit hittills är en 2.a-placering på 5-års-Breeders 2016.
Vesica är inte längre i tävling efter en skada 2018.

Fri med avseende på WFFS

Film

Avkommor

  • Vesicula f. 2015 5 juli e. Totilas 95364
  • Valkyria f. 2019 4 juni e. Mr Vain 1324
  • Bios f. 2020 17 juni e. Atterupgaards Barcelo 9466

Med facit i hand

Enormt begåvade o intelligenta Vesica (Ampère-Wolkentanz). Hon är som jag nämnt tidigare en högställd o snygg tjej med fantastisk front, medan hon är lite vek i sitt njurparti. Hon har en relativt kort skritt, en aktiv trav med fina bakben, men hon hade kunnat vara lite mer elastisk. Galoppen är riktigt fin. Hon tog diplom som 3-åring o var kvar hos Camilla Axelsson för utbildning o tävling, men sade upp sig o åkte hem för att syssla med moderskap i stället.

Första partner blev Totilas då jag bara såg att alla deras respektive svagheter o styrkor skulle gifta sig fint med varandra, såväl typmässigt som gångartsmässigt. Resultatet blev Vesicula, som fortfarande är obesegrad på svensk mark o som är klockren i skallen.

Jag hade svårt att förlika mig med att Vesica enbart skulle vara avelssto, så jag bad Therese att försöka sätta igång henne efter avvänjning. Det gick sådär… Damen tyckte att det här med att röra sig framåt med gumma på ryggen var kraftigt överreklamerat. Med lock o pock o konsekvens o en del hot började hon plötsligt samarbeta o plötslig var de igång på tävlingsbanorna med nollor i 125-hoppning , placeringar i Msv C-dressyr o 1* fälttävlan. Dock var det något som störde henne o vi konstaterade en pålagring i en framkota. För säkerhets skull ”råkade” hon sparka lite på en kompis ute i hagen oxå, så hon fick en rejäl fraktur inne i sitt bakknä, sen var den sagan all…

Jag började säsongen 2018 med att seminera henne med fryst Caliber Royal, men hon tyckte inte att det var någon lysande idé att bli dräktig på fryst, så jag bytte till Mr Vain, som jag tror kan passa fint såväl gångarts- som hoppmässigt. Resultatet här blev otroligt eleganta o högställda Valkyria. Hon påminner väldigt mycket om sin mamma i mekaniken, med aktiva bakben, en vacker front, men lite knapp i elasticiteten. Hon stannar här, planen är fälttävlan.

Med tanke på att Vesicula blivit så bra tänkte jag att ännu en lite långsam hingst med stor elastisk gång kan ju inte skada o gick därför på A. Barcelo 2019. Får vi en till ”Kulan” kommer i alla fall inte jag att deppa ihop! (2020)