Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Terra (36)

Terra (36)

***Selektionssto

E. Damon Hill
(e. Donnerhall u. Romanze)
U. Theca (36)
(e. Topaasch 1090 u. Sympatica 27173 (36))

Diplom som 3-åring, poäng 8,5 8 7 7 8,5 8,5-47,5. Även Terra har 157 i BLUP 2017. Planen är att hon ska vidareutbildas i samarbete med Yvonne Österholm.

Anlag för WFFS

Avkommor

Med facit i hand

Terra är ganska optimal exteriört som ridhäst, huvudet hade kunnat vara lite mindre om man ska gnälla. Skritten är inte så stor men ren o hon bör ha lätt för piaff, traven är underbar; hon sänker sig där bak o växer i fronten, medan galoppen är bra, men skulle kunna vara lite rundare med mer ryggverkan under ryttare.

Till henne har jag valt Firenze, som själv har en god skritt o dito trav, samt enligt de ryttare jag pratat med som ridit honom, galopp som sin bästa gångart. Han är dessutom en relativt lätt hingst med blodslinjer som jag är förtjust i. Facit bör vi få mellan mitten på mars o början på april.

Ok, till facit
;
Tetra blev precis som jag önskat mig. Hon är högställd o elegant med tre riktigt fina gångarter, bakbenen sitter som en smäck och hon är lätt o luftig i sin frambensmekanik. Hon är inte bedömd som föl, då hennes köpare inte tyckte att det var nödvändigt.

Terra är nu dräktig med Franklin, han avlar fantastiska föl o de två avkommorna jag har sedan tidigare är jag väldigt nöjd med. En risk som finns i kombinationen mellan de här två individerna är att skritten kan bli relativt kort, men jag beslöt mig för att chansa, då det finns så mycket annat som jag tror kommer att bli bra. (2019)