Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Sicca (36)

Sicca (36)

E. Franklin (Firece-S) 9118
(e. Ampére 1225 u. Warkle M)
U. Sigma 28751
(e. Sandro Hit u. Savoia (36) 24849)

Fri med avseende på WFFS

Avkommor

Med facit i hand

Sicca, som är ett resultat av ET med Sigma, som är mamma till Tomahawk mfl. Fader här är Franklin.

Sicca har en bättre hals än sin mamma, den är längre o mer välformad, även om den när hon var föl såg ut att bli exakt som Sigmas. Hon är som i princip alla 36’or vacker att titta på. Gångarterna är jämna med ett plus för galoppen, bakbenen är hyfsat aktiva o hon har en relativt lätt front. Psyket är svårt, hon är född till att vara hemmafru utan sysslor o tycker att arbete är överreklamerat. Detta gör att jag försökt fokusera på att få en intressant arbetsvillig o trevlig första partner till henne.

Mitt val föll på Tesla (Vitalis-Johnson), dels eftersom hon befann sig i Tyskland o det inte gick att få sperma skickad annat än inom det landet, dels då jag blev förälskad i honom på hingstpremieringen i Westfalen 2017. Vitalisavkommorna verkar dessutom vara klockrena i skallen. (2019)

Resultatet blev Thalamus, eller Thorsten som han kallas till vardags. Han är inte så stor, men snygg, ädel o rörlig i samtliga gångarter. Han har lite humör han oxå, men är betydligt mildare än sin moder. Han bor kvar på gården tills vidare.

Inför 2020 är Sicca dräktig med Dancier Gold, som i våras gjorde ett utmärkt sportprov i Tyskland o som jag verkligen fick upp ögonen för där. Han är helbror med Bon Hommes De Lorean, med vilken Synovia har en son, som finns hos Helgstrand Dressage. Varken Dancier Gold eller De Lorean är vansinnigt snygga hingstar, men de är ridbara och har fin mekanik med stark bakbensaktivitet o Sicca är snygg så att det räcker. Hon beräknas föla kring den 20/3 2020.