Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Sagitta xx

Sagitta xx

E. Sabiango xx (GER)
(e. Acatenango xx u. Spirit of Eagles xx)
U. Rosetta xx
(e. Informant xx u. Törnrosa xx (IRE))

Avkommor

  • Sella f. 2017 e. Mr Vain GJ 1324
  • Bacillius f. 2018 e. Benetton Dream FRH 1301
  • Riddle f. 2019 e. Puzzel. Uppfödare Anna Hassö.
  • Supra f. 2020 13 juni e. Janeiro Platinum 95479

Med facit i hand

Sagitta är fullblodstoet som jag fick i gåva av underbara människor som inte ville ta bort henne efter hennes senskada som förstörde 94% av böjsenan på ett framben. Jag tackade o funderade. Hon är snygg o har ganska bra gång för att vara xx.

Planen var ju fälttävlan o valet föll på Mr Vain. Sella är inte så stor, hon är modig som få, allt sitter rätt på henne o hon rör sig helt ok, kunde haft lite bättre påskjut o lite rundare galopp, men jag är nöjd. Hon stannar här som påläggskalv till Therese Viklund.

Eftersom hon inte blev helt oäven tänkte jag att det kanske äntligen är dags för mig att använda Benetton Dream. Han är stor, grov o han är långsam. Sagitta är ädel o kvick med kort skritt, varför inte?! Här blev det mesta fel! Bacillus är grov, har lite rak hals, var rejält inkorrekt benad o rör sig väldigt ordinärt i samtliga gångarter, helt utan knän o med dåligt påskjut. Jag hoppas att han ska få ett bra hem hos någon som kan njuta av honom som hobbyhäst framöver.

Sagitta är 2018 utlånad till Anna Hassö och dräktig med hennes Puzzel. Resultatet av detta blev en vacker, högställd o ädel tjej, klok som en bok o med lätta gångarter. Lilla Riddle. Det känns som om Anna kommer att få mycket glädje av henne i framtiden!

2019 valde jag Janeiro Platinum som partner till Sagitta xx. Det är en ren chansning, jag gillar galoppen o ridbarheten hos Sezuans söner, dessutom ska det finnas hoppning långt bak i stamtavlan via Ferro hos honom. Kanske ett långskott, men vi får väl se vad som kommer ut! (2020)

Supra kom ut, en liten superädel enormt vacker tjej med ett fantastiskt ansikte. Gångartsmässigt är hon verkligen inte något att pryda granen med; skritten duger, traven är ok men ganska markbunden o galoppen är flack. Hoppningen ser dock relativt lovande ut o självförtroendet är det inga fel på.

Sagitta är inte seminerad 2020 eftersom Supra föddes relativt sent o jag verkligen inte vill ha sena föl. (2021)