Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Rafaels Gina (38)

Rafaels Gina (38)

E. S. Rafael 1337
(e. Blue Hors Romanov u. Tazorba)
U. Gin Tonic (38)
(e. Cuper 1068 u. Sayonara (38) 26443)

Avkommor

Med facit i hand

Rafaels Gina är e. S. Rafael-Cuper o en värdig representant för sin härstamning, dvs svettfuxig med inte världens längsta ben, med massor av energi o ett otroligt tryck i sina gångarter. Hon är oerhört söt med en ponny-liknande look med massor av pannlugg o man. I likhet med dessa kan hon även vara ett riktigt monster ibland, tex i samband med vaccination eller när galoscherna inte riktigt passar, som när hon fick stå inne för 2.5 år sedan då hennes baby behövde boxvila sig. Hon är inte visad på 3-årstest utan jag såg henne på 4-års-Championatet på Flyinge 2014 under Sofie Lexner o blev upp över öronen förälskad. Trollan har bott här i princip oavbrutet i 3 år, när familjen Lexner avlat på henne och när hon skulle säljas för ett år sedan blev hon min på riktigt.

Hon har fått två föl tidigare; en Füsten-Look som är vacker som en dag med fin gång samt en Revolution, som är en ”riktig” häst med väldigt fin gång. Jag har tyvärr varken bilder eller filmer på henne i rörelse…
Trollan är dräktig med Van Vivaldi o min tanke är att försöka lätta upp lite, medan jag hoppas få hennes fina galoppkvalitet o starka bakben att slå igenom. Jag tror själv att hon kommer att bli en stjärna i avelsboxen, det får vi se framöver… (2019)

Gamma kom ut, rödhårig, självsäker o charmig; en rejäl o kavat tjej utan speciellt fina gångarter. Hon är såld för en vettig peng till en familj som älskar henne för hennes fantastiska sinnelag o jag fick tänka i nya banor. Jag lyckades inte behålla Trollans tryck i gången och jag lyckades inte förädla, vilket ju var min tanke… Gör om o gör rätt!!!

Nu har jag valt outcross-hingsten Kardieno, som är e. Dante Weltino med Gelder-möderne. Fantastisk gångartspotential, faktiskt den bästa jag hittills sett hos en Dante-avkomma, långa ben o fin ridbarhet. Sannolikt blir inte avkomman den vackraste i hagen i sommar, men den bör kunna röra på sig! Svaret lär vi ha i slutet på mars. (2020)