Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Queen

Queen

Elit

E. Quaterback 95235
(e. Quaterman u. Passionata)
U. Santana
(e. Sandro u. Grey Gondola)

Diplom som 3-åring med poängen 8 8 7 8 10 9-50.
Hon är även Elitsto inom Hannoveraner-förbundet.

Avkommor

  • Rétina f. 2014 20 mars e. Skovens Rafael
  • Rima f. 2015 e. Skovens Rafael
  • Lex f. 2016 16 april e. Londontime 9152
  • Dilutio f. 2017 e. Dimaggio 9202
  • Selektion f. 2018 e. Secret 9286
  • Respons f. 2019 e. Skovens Rafael
  • Relaxantia f. 2020 e. Kjento 9416

Med facit i hand

Queen, älskade Queen. Ganska typisk Quaterback med korta linjer och skritt som sämsta gångart, dock ingen dålig sådan. Hon är suverän både på trav o galopp, är fin bakifrån med härlig frambensmekanik och elasticitet.

Först använde jag S. Rafael två år i sträck till henne o fick ut två mindre kortlinjerade flickebarn med en massa gång. Insåg då att jag måste försöka typa upp o använde Londontime. Lex var helt suverän på alla sätt, vacker, super mentalt o med tre underbara gångarter. Sen gick han o dog i 30 cm djupt vatten… Obegripligt o fruktansvärt.

Då hon tar sig väldigt lätt på fryst o jag alltid velat ha en Dimaggio provade jag det. Ut kom en snygg herre med ett orubbligt självförtroende och en fin skritt, en bra trav o dito galopp, han hade kunnat vara lite kvickare bak, men det är marginellt.

När jag såg Secret kände jag att jag absolut ville använda honom o förstod att det skulle vara svårt att få tag på sperma eftersom det var fler än jag som skulle drabbas av HA-begär, alltså måste jag använda honom till ett fertilt sto. Dessutom måste hon vara elastisk, då han för mig är en ren bengångare. Valet var självklart, Queenan!

På sikt blir det en Londontime till… Här fick jag linjer så att det räckte o blev över! Selektion är stor, lite försiktig, men förtroendefull, vacker o relativt ädel. Skritten o galoppen är utmärkt på honom, medan han är lite slapp bak när han travar. jag behåller honom tills vidare, så får vi se hur framtiden ter sig för honom.

Ladyn är dräktig med S. Rafael igen. Det är svårt att inte vilja göra en till efter att ha sett Rétina under Charlotte Dujardin i höstas o Eva Fahlbrinks Rima på 3-årstestet i våras…(2019)

Resultatet av denna kombo en tredje gång blev en långlinjerad vacker kille med ett psyke av guld. Respons är hans namn, det passar väldigt bra. Lustigt nog, sannolikt beroende på att han är mycket mer långlinjerad än sina systrar, rör han sig inte alls så spektakulärt som de. Skritten är magisk, trav o galopp bra, men som föl inte i klass med sina systrar. Vi får se hur han blir som ridhäst…

Inför 2020 är hon, precis son Wicenza dräktig med Kjento, som jag älskar. Negro har alltid varit en stor favorit för mig o när han får en son som är modernare än vad han själv är i modellen, dessutom med ett fantastiskt rörelseschema, så kan i alla fall inte jag undgå att bli upp över öronen förälskad. (2020)

Innan Relaxantia föddes hade jag 5 spekulanter på henne, vilket var jobbigt på ett delikat sätt. Summan av kardemumman blev att jag behöll henne själv med Eva Cavell som delägare. Som väntat blev hon högst bedömd av mina föl i fjol, hon rör sig väldigt mycket i alla gångarter. Hon är inte vackrast i världen just nu, kort i linjerna o lite sänkt i ryggen, men ett vackert huvud o gång så att det räcker och blir över.

Queenan är nu dräktig med Dream Boy, som jag upplever behöver en hel del gummi hos stona då han inte alltid tillför det själv. Det kommande fölet är tingat redan o 2021 kommer hon att semineras med Kintaro VDL, man måste ju tänka lite i nya banor. (2021)