Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Miss Dior (F. 2)

Miss Dior (F. 2)

* Selektionssto

E. Belissimo M 95222
(e. Beltain u. Roxa)
U. Diorissma (F.2) 29646
(e. Dardel 847 u. Dior (F.2) 23945)

Uppf. Charlotte Lewenhaupt.

Diplom som 3-åring med poängen 8,5 8,5 7,5 8 8 8-48,5.
Gåva från Wiwi Wahlström.

Avkommor

  • Mucosa f. 2017 e. BH Zalabaster 95439
  • Mórula f. 2019 12 maj e. Kremiln MD 95473
  • Vektor f. 2020 2 juni e. Vivaldos 9428

Med facit i hand

Min Belissimo-dotter Miss Dior, som jag fått i gåva av Wiwi Wahlström. Vidare i stammen ligger Dardel-Napoleon o hon är en F2.a. Hon har gått 3-årstest med dubbeldiplom, medan modern Diorissima enligt uppgift vunnit Breeders o kommer att Elit-premieras 2020.

Hon är stor, väldigt snäll och har tre 8-mässiga gångarter med bättre bakben än vad Belissimo normalt brukar lämna. Jag har aldrig sett henne gå o har ju inte mycket att gå på vad gäller mödernet, så här laborerar jag lite utifrån vad min magkänsla säger mig.

Hon har haft ett föl e. Zalabaster o här låg fokus på att hitta en liten hingst med fina gångarter.

Mucosa blev allt annat än liten, men hon är snygg o rör sig fint!

2018 var hon dräktig med Kremlin o även här låg fokus på att få ner storleken, jag vill inte avla giganter, tror att hållbarheten minskar med enorma överrörliga hästar, ofta med väldigt ädla ben. Babyn ska anlända i slutet på april, det ska bli väldigt spännande att se! Mórula heter resultatet, en rasande vacker, ädel, feminin o vänlig själ med fina gångarter. En häst att älska, helt enkelt!

Inför 2020 heter hennes partner Vivaldos, han är född i Sverige men såldes till Tyskland som föl, där han blev premiehingst i Hannoveraner-förbundet. Hans mamma är ett fantastiskt fin sto vid namn Doris Day, hon har bla vunnit Bundes-championatet. Beträffande hingsten är han inte jätte stor o han har tre goda gångarter med fina bakben, dessutom verkar han klockren mellan öronen, vilket ju Miss Dior oxå är! Hennes bakben är helt ok för att vara en Belissimo, men det skadar inte att förstärka lite till! (2020)