Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Materia

Materia

E. Sezuan 9352
(e. Zack u. Don Romina)
U. Queen Serene
(e. Danzas 1058 u. Menuette)

Materia är efter en framgångsrik men kort fälttävlanskarriär under Therese Viklund i avelsboxen.

Fri med avseende på WFFS

Karriär

2016 1 maj
3-årstest. 167 cm. Poäng 8 8 8 8 7,5 8 = 79,2%. Hoppning 7 7 samt Ridprov 10 10.

Avkommor

Med facit i hand

Materia är en stor o ljuvlig tjej e. Sezuan-Danzas. Hon är släkt med Kardia, så det betyder att hon kommer ur Malin Erlandssons fina stolinje, vilken lämnat bl.a. Greetings, Mozart o Briman. Jag köpte Materias mamma Queen Serene av Malin, då jag ville åt blodet och hon fick 2 avkommor här, Materia o Hermanus/Yngve. Materia är som sagt stor, precis som alla andra Sezuanhästar, dessutom väldigt ridbar. Hon har tre jämna gångarter, där traven är sämst. Hon hade en kort o framgångsrik karriär inom fälttävlan innan hon drabbades av en förkylning o blev struppipare. Efter 2 misslyckade operationer var vi tvungna att inse att hon fick bli avelssto i stället för stjärna i Thereses stall, något som för oss alla var väldigt tungt eftersom hon var så lovande…

Här vill jag ju fortsätta göra fälttävlanshästar då jag har en bra grund att stå på. Jag vill förstärka hoppningen, behålla gångarterna o ev få lite mer elasticitet i traven om möjligt. Valet föll på Canterbury, som jag tycker har just de egenskaperna, facit bör vi ha i mitten på april. (2019)

Cartilago/Tage är en stor kille med obegränsat med gummi i sin trav, samt med en fin såväl skritt som galopp. Han travar som en typisk Holsteiner, bakom sig som attan, men vi älskar honom i alla fall. Han är vänlig o känslig o det känns som om där finns en hel del hoppning i honom, precis som planerat.

Inför 2020 är Materia dräktig med Mr Vain. Planen var egentligen Caliber Royale, men det var fryst o det uppskattade inte damen, så då fick det bli plan 2! Jag är så himla nöjd med mina två andra Mr Vain-avkommor, de har både gång o hoppning samt bra skalle, så jag hade absolut ingenting alls emot att lägga honom på Materia oxå! Facit lär vi har i början på juni. (2020)