Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Lilja (5)

Lilja (5)

E. Feliciano 823
(e. Irco Marco 662 u. Felicia 12859 (F.2))
U. Belinda (5)
(e. Beach Boy 814 u. Bianca 15678 (5))

Avkommor

  • Linea f. 2019 19 maj e. Diacontinus

Med facit i hand

Jag köpte loss för ett år sedan för att avla hopphästar till min brorsdotter, men det föll inte i god jord där, så nu blir det fälttävlansavel i stället… Vi är gamla bekanta, hon har bott här i tre år nu. Lilja är liten o ganska kompakt. Hon har väldigt bra avstamp i sin hoppning o fin galopp, men det är en dam med egna åsikter om tingens varande. Jag gillar ju det sinnelaget i viss mån, de måste vara lite egensinniga om de ska ha mod att kasta sig över stora hinder o ibland djupa nedhopp.

Hennes första partner i aveln blev Contendro, men tyvärr födde hon en död fölunge i förrfjol.

Nu försökte jag fokusera på att få en hingst med både gång o hoppning, varför valet föll på Diacontinus. Risken är att det blir lite lågställt, men man måste ju börja någonstans! I år kommer jag att försöka hitta en hingst med mer blod till henne. Linea blev precis som jag misstänkte liten med korta ben, stor integritet o hög intelligens. Jag älskar hennes sinnelag, vi tycker om o respekterar varandra. Hon rör sig inte helt oävet o hoppar dessutom trevligt. De första tre månaderna av sitt liv hade hon i princip ingen hals, huvudet satt fast på bogen. Nu är hon relativt snygg o proportionerlig.

Jag försökte få Lilja dräktig med Silber Sky i fjol, han har rysligt bra sperma, men damen var alltför infekterad för att bli dräktig. Vi provar igen i år! (2020)