Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Kardia

Kardia

E. BH st. Schufro 95429
(e. St. Moritz Junior u. )
U. Karamelle
(e. BH Don Romantic 95119 u. )

Hon är till salu (2020)

Fri med avseende på WFFS

 

Hon är friröntgad avseende OCD o spatt som 1,5-åring, regelbundet avmaskad, vaccinerad o verkad. Uppvuxen i lösdrift o helt okomplicerad i sitt umgänge med andra hästar.

Avkommor

Med facit i hand

Kardia är således systerdotter till Greetings o nära besläktad med såväl Yngve, Materia och Briman. Det vi vet om den stammen är att de lider av arbetsnarkomani, vilket är väldigt trevligt!

Kardia visades inte på 3-årstest, då hon lagom till sin träning inför detta hade lyckats bråka med någon polare som sparkat till henne en fraktur i armbågen, så hon lever sitt liv med platta o skruvar, ditsatta av Palle på ATG i Malmö. Läkningen gick strålande och Therese har ridit henne en del, hon är absolut inte besvärad av dem. Hon är ganska liten och har tre fina gångarter med aktiva bakben, men inte så mycket ”gummi” eller knän. Galoppen är bäst på henne.

Här tänkte jag storlek o gummi o valet föll på Jovian, som ju från början, dvs innan han hamnade i Helgstrands talangskola, kanske inte hade de starkaste bakbenen. Flickebarnet ska föla i början på april, så det närmar sig med stormsteg. (2019)