Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Fibula

Fibula

* Selektionssto

E. Tailormade Temptation 95355
(e. Tuschinski 1213 u. Nora)
U. Fiore
(e. Fürst Heinrich u. Foriana)

Uppf. Lennart Nyström.

Belönades med diplom på sitt 3-årstest med fina 49,5 p. Hon är syster till bl a Revolution (S. Rafael) som under Anna Svanberg bl a vann i Falsterbo som 5-åring o var i final i UVM. Även hon är ung i aveln o har fått en avkomma, Femur (Formalin), vilken på sin fölbedömning fick 8,0 9,0 9,0 9,0 8,5 – 85%.

Avkommor

  • Femur f. 2018 e. Formalin 1345
  • Vértigo f. 2020 2 maj † 30 december e. Vendóme

Med facit i hand

För mig är hon så vacker så att jag har svårt att se mig mätt på henne. Hon kunde varit lite mindre, är mätt till 174, hon kunde haft lite längre länd. Precis som många andra Temptationhästar är hon mer bengångare än ”ryggångare”; dvs benen rör sig men ryggen är lite stilla. Hon har fö kissing spinnes så det är inte helt lätt för henne. Dock rör hon benen på ett underbart sätt i alla gångarter.

Här letar jag alltså efter en elastisk liten hingst med mycket ryggverkan. Det var faktiskt inte så svårt val. Formalin är ju så mjuk o elastisk, men hade kunnat vara starkare i sin bärkraft vad gäller bakbenen. Detta var 2017, vilket innebar att hon födde Femur 2018. Han blev en STOR gänglig kille med underbart temperament o med 9-mässiga gångarter rakt över, vilket kändes riktigt bra: Han är väldigt ädel, vilket gjorde att jag tänkte att jag faktiskt kunnat välja en grövre hingst till henne. Hon var ganska tunn efter fölningen o är ju ung, så jag lät henne återhämta sig utan att seminera om-18, men 2019 var det dags igen.

Denna gång föl valet på det flygande ”köttstycket” från Helgstrand Dressage, nämligen Vendome. Han rör sig väldigt stort i alla gångarter, jag tror galoppen är bäst o det är Fibulas svagaste gångart, så jag hoppas på det bästa. (2020)