Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

Allerfeinste

Allerfeinste

E. Ampere 1225
(e. Rousseau u. Larivola)
U. Love Story
(e. Lauries Crusador xx u. Wanessa)

Inköpt på Hannoveraner-förbundets elitfölauktion.
Inte visad som 3-åring pga skada.

Avkommor

  • Fontanell f. 2015 17 juli e. Fürstenball 95412
  • Adventitia f. 2016 26 juni e. Don Juan de Hus
  • Dominant f. 2018 22 maj e. Don Nobless 9549
  • Dioptri f. 2019 26 maj e. De Angelo 9389
  • Alvéola f. 2020 27 maj e. Fürst Toto 95464

Med facit i hand

Allerfeinste, som verkligen gör skäl för sitt namn. Hon är ett litet sto med en massa energi, fantastiska bakben och mycket knän. Jag köpte henne som föl i Tyskland för en massa pengar, men det har jag inte ångrat en sekund. Hennes skritt är lite kort o hennes hals kunde vara längre, tycker petiga tanten, men på det stora hela är jag nöjd.

Första avkomman e. Fürstenball skrittar o travar för en miljon o galopperar riktigt bra oxå, det är man inte bortskämd med vad gäller hans avkommor, blir dessutom lagom stor, ca 170.

Nr 2 e. Don Juan de Hus blir mindre, vilket är tacksamt, då jag var skiträdd för OCD på henne, hon skrittar ordinärt o travar samt galopperar fantastiskt. Här vill jag försöka göra en GP-häst o mitt förstahandsval var Johnson, jag tror att hennes bakben kan kompensera för hans. Dessutom är hon ju liten. Dock föll det på hans fertilitet….

Don Nobless är allt annat än spektakulär, men har lätt för samling o går GP, så jag körde. Hon är spektakulär så det räcker, för mig ett av de mest spännande fölen kommande säsong! Resultatet här blev Dominant, sannolikt årets bästa hingstföl.Han är långbent o relativt långlinjerad med hur långa ben som helst. Han har ett fantastiskt självförtroende o lika stor utstrålning. Gångartsmässigt har han tre jättefina gångarter; massor av knä i såväl trav som galopp även om han kunnat sätta under sig något mer bak för att petiga tanten skall vara helt nöjd.

Fina är dräktig med De Angelo, som jag blev kär i under kåringen i Vechta 2017, han blev reservsegrare där. För mig har han en massa egenskaper som i dagsläget ser ut att räcka hela vägen till GP på en god nivå o jag försöker ju göra potentiella GP-hästar på Fina, då hon har såväl gång som sinnelag för att vara kapabel att leverera sådana. De Angelo har en lagom stor skritt, en trav med aktiva väl undersatta bakben medan han ännu inte är så spektakulär fram, detsamma kan man säga om galoppen som har stort register. Mycket spännande föl!!! (2019)

Det blev precis vad jag önskade mig, en svart hingst med massor av utstrålning o eminenta gångarter. Givetvis kunde jag ju inte sälja honom, han är kvar här för framtida samarbete med Josefine Lunn, han oxå.

Inför 2020 är Fina dräktig med Fürst Toto, som jag tycker är en enormt fin Fürstenball-son med stor talang för samling o självbärighet. Jag är extremt nöjd med hennes tidigare föl o har stora förväntningar även på denna. (2020)