Queen

Född 2008 28 maj ** Selektionssto

Diplom som 3-åring med poängen 8 8 7 8 10 9-50. Hon är även Elitsto inom Hannoveraner-förbundet.

Fri med avseende på WFFS

Stamtavla

E. Quaterback 95235 (e. Quaterman u. Passionata)
U. Santana (e. Sandro u. Grey Gondola)

Avkommor

Rétina

f. 2014 20 mars e. S. Rafael

Fölbedömd med 77%, varav 8,5 7,5 8 på sina gångarter. Diplom som 3-åring och var som 4-åring 5.a i Falsterbos samt bästa sto, (3.a) bland de 4-åriga dressyrhästarna på Breeders där Charlotte Dujardin gav henne 9 resp 9,5 vid testridningen.

Ägs av Dressage by Nina.

Rima

f. 2015 e. S. Rafael

Fölbedömd med 81,1%, varav 7,5 8 8 på sina gångarter. Diplom på sitt 3-årstest.

Såld på Elitfölsauktionen till
Eva Fahlbrink.

Lex

f. 2016 16 april e. Londontime

Fölbedömd med 90,7%, varav
9 9,5 9 på sina gångarter.

Död 2017 i isolycka.

Dilutio

f. 2017 e. Dimaggio

Såld till Lottie Fredell

Selektion

f. 2018 e. Secret

Han fölbedömdes med 84%, varav
9 8,5 9 på sina gångarter.

2019

Dräktig med S. Rafael.

Film

Med facit i hand

Queen, älskade Queen. Ganska typisk Quaterback med korta linjer och skritt som sämsta gångart, dock ingen dålig sådan. Hon är suverän både på trav o galopp, är fin bakifrån med härlig frambensmekanik och elasticitet.

Först använde jag S. Rafael två år i sträck till henne o fick ut två mindre kortlinjerade flickebarn med en massa gång.

Insåg då att jag måste försöka typa upp o använde Londontime. Lex var helt suverän på alla sätt, vacker, super mentalt o med tre underbara gångarter. Sen gick han o dog i 30 cm djupt vatten... Obegripligt o fruktansvärt.

Då hon tar sig väldigt lätt på fryst o jag alltid velat ha en Dimaggio provade jag det. Ut kom en snygg herre med ett orubbligt självförtroende och en fin skritt, en bra trav o dito galopp, han hade kunnat vara lite kvickare bak, men det är marginellt.

När jag såg Secret kände jag att jag absolut ville använda honom o förstod att det skulle vara svårt att få tag på sperma eftersom det var fler än jag som skulle drabbas av HA-begär, alltså måste jag använda honom till ett fertilt sto. Dessutom måste hon vara elastisk, då han för mig är en ren bengångare. Valet var självklart, Queenan! På sikt blir det en Londontime till... Här fick jag linjer så att det räckte o blev över! Selektion är stor, lite försiktig, men förtroendefull, vacker o relativt ädel. Skritten o galoppen är utmärkt på honom, medan han är lite slapp bak när han travar. jag behåller honom tills vidare, så får vi se hur framtiden ter sig för honom.

Ladyn är dräktig med S. Rafael igen. Det är svårt att inte vilja göra en till efter att ha sett Rétina under Charlotte Dujardin i höstas o Eva Fahlbrinks Rima på 3-årstestet i våras...(2019)