Allerfeinste

Född 2011 12 april

Inköpt på Hannoveraner-förbundets elitfölauktion. Inte visad som 3-åring pga skada.

Stamtavla

E. Ampere 1225 (e. Rousseau u. Larivola)
U. Love Story (e. Lauries Crusador xx u. Wanessa)

Avkommor

Fontanell

f. 2015 17 juli e. Fürstenball

Fölbedömd med poängen 87,2%, varav 8 9 9 på sina gångarter. Diplom som 3-åring med poängen 9 9 7,5 9 8,5 8 - 51p.

 Såld till Anita Roslund.

Adventitia

f. 2016 26 juni e. Don Juan de Hus

Dominant

f. 2018 e. Don Nobless

Bedömdes med 86%,
varav 9 9 9 på sina gångarter.

Såld till Lottie Fredell.

2019

Dräktig med De Angelo.

Med facit i hand

Allerfeinste, som verkligen gör skäl för sitt namn. Hon är ett litet sto med en massa energi, fantastiska bakben och mycket knän. Jag köpte henne som föl i Tyskland för en massa pengar, men det har jag inte ångrat en sekund. Hennes skritt är lite kort o hennes hals kunde vara längre, tycker petiga tanten, men på det stora hela är jag nöjd.

Första avkomman e. Fürstenball skrittar o travar för en miljon o galopperar riktigt bra oxå, det är man inte bortskämd med vad gäller hans avkommor, blir dessutom lagom stor, ca 170.

Nr 2 e. Don Juan de Hus blir mindre, vilket är tacksamt, då jag var skiträdd för OCD på henne, hon skrittar ordinärt o travar samt galopperar fantastiskt. Här vill jag försöka göra en GP-häst o mitt förstahandsval var Johnson, jag tror att hennes bakben kan kompensera för hans. Dessutom är hon ju liten. Dock föll det på hans fertilitet....

Don Nobless är allt annat än spektakulär, men har lätt för samling o går GP, så jag körde. Hon är spektakulär så det räcker, för mig ett av de mest spännande fölen kommande säsong! Resultatet här blev Dominant, sannolikt årets bästa hingstföl.Han är långbent o relativt långlinjerad med hur långa ben som helst. Han har ett fantastiskt självförtroende o lika stor utstrålning. Gångartsmässigt har han tre jättefina gångarter; massor av knä i såväl trav som galopp även om han kunnat sätta under sig något mer bak för att petiga tanten skall vara helt nöjd.

Fina är dräktig med De Angelo, som jag blev kär i under kåringen i Vechta 2017, han blev reservsegrare där. För mig har han en massa egenskaper som i dagsläget ser ut att räcka hela vägen till GP på en god nivå o jag försöker ju göra potentiella GP-hästar på Fina, då hon har såväl gång som sinnelag för att vara kapabel att leverera sådana. De Angelo har en lagom stor skritt, en trav med aktiva väl undersatta bakben medan han ännu inte är så spektakulär fram, detsamma kan man säga om galoppen som har stort register. Mycket spännande föl!!! (2019)