Gaia iS

Född 2014

3-årstest Flyinge 2017 med 7,5 7 7 8 7,5 8 - 45p.

Fri med avseende på WFFS

Stamtavla

E. Skovens Rafael (e. Blue Hors Romanov u. Tazorba)
U. Elphidora E.H. (e. Fürst Romancier u. Vidora E.H.)

Avkommor

Glia

f. 2018 e. Grand Galaxy Win

Ett av de bästa fölen jag någonsin fått. Hon bedömdes som föl med poängen 89%, varav 9 8 9 på sina gångarter.

Med facit i hand

Gaia, som har halsen lite uppochner tack vare sina holländska gener, det ligger Jazz på mödernet. Saken förbättras inte av Don Schufro på pappas sida. På plussidan ligger aktiva gångarter med väl undersatta bärande bakben, hon fick 8 7,5 8, vilket jag tycker var ganska rättvisande. Alltså behöver hon hjälp med typ o hjälp med trav, som kunde vara lite mer elastisk o uttrycksfull.

Här beslöt jag mig för att gamebla lite o koncentrera mig på elasticiteten i trav, varför valet föll på Grand Galaxy Win, alltså ytterligare holländskt. Jag tycker att han är snygg med bra hals o bör kunna förbättra hennes typ o jag hoppas att hennes skritt kan kompensera för hans knappa dito, detsamma gäller galoppen. Har jag otur blir halsen sämre, den skrittar som Galaxy, travar som Gaia o galopperar halvtaskigt, men då har jag lärt mig något…

Här blev facit långt långt över förväntan
Glia är sannolikt på topp 5 av mina bästa uppfödningar genom åren. Hon är snygg med halsen helt på rätt håll o med fina proportioner, gångarterna är samtliga tiptopp med härligt driv bakifrån i såväl trav som galopp, medan skritten är avslappnad o lagom stor. Dessutom är hon så rar, så rar. På fölbedömningen fick hon 89%. Hon stannar här!

Gaia är inte ombetäckt utan rids just nu. Sannolikt kommer hon att följa med Therese till England nu i vår för att gå lite baby-fälttävlan, sen är planen nog dock att hon ska sälja sig som dressyrhäst till någon duktig ryttare.

Karriär

Utbildas just nu av Therese Viklund.