Synovia 26362 (36)

Född 1999 22 mars *** selektionssto

Synovia är ett högrest ädelt sto med stora gångarter. Bedömdes som föl i klass 1 och var i åldern 3-7 år i princip oslagbar, bl.a. vann hon som 3-åring Kungakannan med siffrorna 99881010-54p, Breeders Trophy såväl som 5-och 6-åring. Hon har placeringar tom I1.

Synovia fick 2018 ett stoföl e. Florist Enshöj (Floricello-Midt West Ibi-Light) och är nu pensionerad.

Fri med avseende på WFFS

Stamtavla

E. D-Day 935 (e. St. P. H Donnerschwee - Donnerhall)
U. Savoia 24849 (36) ( e. Master 850 u. Bordighera 19249 (36) )

Avkommor

Recediv

f. 2003 e. Rotspon

Diplom med 49p på 3-årstest.

Såld

Scala (36)

f. 2007 † 2007 e. Toopasch

Förolyckad som föl

Fragment

f. 2009 11 mars e. Florencio I

Död i fölsjukan.

Allantois

f. 2010 1 april e. Ampére

Diplom med 48,5 p som 3-åring
 och har placeringar tom Prix St Georges.

Ägs och tävlas av Louise Hegbart

Lithium

f. 2012 2 juni † 2015 e. Floricello 1219

Vinnare av Riksföl i Sydsverige.

Död 2015 i kolik.

Frontalis

f. 2013 4 juni e. Floricello 1219

Klass 1 på 3-årstest.

Ägs av Karin Engström.

Formalin

f. 2014 13 maj e. Floricello 1219

Efter 2 år i aveln är han nu kastrerad.

Ägs av Hannell Dressage.

Diafys

f. 2016 25 mars e. DeLorean

Ägs av Helgstrands Dressage.

Soma (36)

f. 2018 e. Florist Enshöj

Med facit i hand

Synovia, denna lilla fula häst med så mycket vilja o go, tänk vad hon har gjort för mig!!! Hon är liten, har jättelång rygg o superkort länd. Halsen sitter rätt o bakbenen driver, hon kan sprattla massor med sina framben. Skritten är kort.

Första sonen e. Rotspon är lika lång som sin mamma, dessutom svankig och med ett drygt o självgott psyke. Gångartsmässigt ganska normal. Nästa e. Topaasch dog som ungt föl så den kan jag inte uttala mig om. Sen föddes tanken på Florencio, som var kortare i ryggen o med en fantastisk galoppmekanik. Sagt o gjort, en fin son son dog i fölsjuka. Ampère blev nästa partner, även här lockade holländskt för att korta upp ryggens längd o ut kom Allantois. Bättre modell än mamma, ganska livlig o med lite trötta bakben som föl, men det har som bekant gått över, fin häst. Tanken på Florencio fanns kvar o när Floricello landade här blev han Synovias partner 3 år i sträck, jag vill ju så gärna få en dotter. Lithium var först ut, helt suverän modell och fantastisk gång, allt var rätt utom hjärnan. Jätteängslig, dessutom blev han helt bombad när testosteronet pumpade in. Skadade sig hela tiden o är tyvärr död, oerhört sorgligt. Nr två blev jättemycket större o grövre o mindre ärtig i sin bakbensmekanik i trav. Väldigt fin galopp. 3.an blev Formalin, vacker som en tavla, inte jättestor, lik Lithium. Bra skritt, mjuk elastisk trav med fina framben men lite svag bak o en grym galopp. Fin mentalt, men mycket man har jag en känsla av.

Sen försvann Floricello o jag hade ännu inte fått mitt stoföl, så jag var tvungen att hitta på något nytt. På jakt efter kort hingst med mycket mekanik, valet föll på De Lorean, gillar Dancier o tyckte De Lorean var fräck vid sin kåring. Facit blev ännu en hingst, Diafys, såld till Helgstrand. Rörlig kille med fin gång.

Jag hallucinerar fortfarande om det där stofölet med Florencioblod o när Helgstrand visade sin jättefina Floricello-Midt West Ibi-light- avkomma i Herning i våras var valet inte svårt. Fin korrekt mekanik med bra bakben, högställd inte jättelång hingst med fin ridbarhet, håll tummarna för ett sto, är ni snälla!!!

Ut kom en svart högställd tjej med ordinär skritt och galopp samt fin trav. Soma har mycket mellan öronen precis som sin mamma, men har bättre exteriör o sämre gång, så vi får se vad det blir av henne. (2019)