Hässleberga gästgivargård

Kvalitetshästar för avel & sport

La Jolie

La Jolie

E. Lauries Crusador xx
(e. Welsh Pageant xx u. Square Note xx)
U. Dorle
(e. Daidalos u. Pamela)

StPr-sto inköpt på Elitauktion i Tyskland.

Avkommor

 

Med facit i hand

La Jolie, som jag köpte på fyllan i Verden för att hon var så billig (o dräktig med Don Frederico). Sen upptäckte jag hennes andra sida som var väldigt brutal o handgriplig att hon var väldigt arg också. Hon har bitit o sparkat ganska många människor, mitt lilla socker. Jag verkligen älskar henne o det är helt ömsesidigt!

Don Fredericon blev en fuxig dam med kryssframben, kort hals o ett synnerligen bestämt sinnelag. Fin mekanik i trav, bra skritt, minns inte galoppen, men kunde haft mer knän. Enligt uppgift fin ridbarhet. La Jolie är så typisk Laurie-dotter, oerhört korrekt gångartsmekanik, men inte spektakulär. Avlar ädelt, oftast med fina bakben.

Nästa partner blev De Niro, resultatet är Differens, som just är allt vad jag beskrivit ovan, ädel för att vara en De Niro, riktigt fina bakben, men inte spektakulär. Sannolik GP-häst.

Hon fick sen en fantastiskt fin hingst efter Fürstenball. Död i fölsjuka.

Eftersom Tomahawk var i avel och jag hävdat att han behöver ädla kvicka ston med bra bakben använde jag honom som nästa partner. Resultatet blev Lambda, en av de bästa hästarna jag avlat fram hittills. Hon är vansinnigt snygg, har tre underbara gångarter, inte helt lätt att rida på, supermycket nerv o en hel del egna åsikter. Ett riktigt sto, kan man säga.

Nästa partner blev S. Rafael som jag i princip provat till mer än hälften av mina ston. Resultatet blev inte alls som jag förväntat mig! Tanken var en kvick kanske lite stram avkomma med grymma bakben o inte så mycket elasticitet o facit blev en mjuk nästan överrörlig kille med stor snudd på lite långsam gång o ett helt underbart psyke.

Nästa baby kom till av slumpen, jag skulle ha Revolution till ett annat sto, men hon hade ovulerat o jag stoppade sperman i La Jolie i stället.. Reticulum är väldigt präglad av sitt stor fullblodsinslag med lite tråkig hals, ok skritt o trav, där han kunnat var lite mer bogfri, samt en långsprungen o fin galopp.

Damen blev dräktig med St Schufro o jag förväntar mig en snygg häst med kvicka bakben med lätthet för samling och luftiga uttrycksfulla framben i trav, en bra skritt o en riktigt bra galopp. Här blev det precis som jag tänkt mig! Synaps är relativt ädel, har grymma bakben o är ganska kvick i sin gång. Han var ordinär när han föddes men gången har utvecklats o han var väldigt fin på fölvisningen. Nu ser han ut som en skidhoppningsbacke o ramlar framåt så fort han försöker ta ett steg, så jag blundar o hallucinerar om fölvisningen…

I år är hon dräktig med Valverde. Han tillhör egentligen inte mina favoriter, då jag alltid känner att han är så forcerad o kort i nacken, men det är sannolikt en effekt av att han alltid förväntas visa gigantiska gångarter. Då jag seminerade med honom var traven hans bästa gångart, medan galoppen alltid varit svagare, o La Jolie sätter alltid supergalopp i sina barn. Nu har dock galoppen utvecklas väldigt väl på Valverde, så barnet kommer förmodligen aldrig att landa… (2019)

Lepra är en oerhört trevlig o vänlig stor o snygg svettfuxig tjej med tre riktigt fina gångarter, hon stannar här tills vidare!

I år kommer hon att föla med Global Player, som jag egentligen tänkt mig till Theca, men då det tåget gick tänkte jag att han borde kunna passa bra på La Jolie oxå, så jag körde på det. Hans svagaste gångart är galoppen o det är ju hennes styrka, hon lämnar även i allmänhet god överlinje på sina avkommor, vilket är en svaghet hos honom. Återigen ett spännande föl! (2020)

Lámina kom o var det snedaste jag någonsin sett, från höften i hela vägen ner genom hela HB. Tack vare ett enormt arbete från min duktige hovslagare Jesper Eriksson o en otrolig livsvilja hos den unga damen så är benet nu rakt. Dock har hon fått ringkota på det andra bakbenet o är inte helt rengående där. Sidan är enormt flott o gångartsmässigt finns inte så mycket övrigt att önska, så hon får bo kvar här så länge hon verkar må bra. Hon har precis som alla La Jolies döttrar ett säreget humör, men det har ju faktiskt jag ibland oxå…

La Jolie är nu pensionerad, hon är lite trött i sina bakkotor o jag har tre döttrar från henne. Hon går ute i gallstoflocken o det är en sådan häst som jag tänker ha kvar här så länge hon mår fint o jag likaså, jag hade planer på att låta henne vandra vidare i höstas men då hade jag sargat mitt hjärta på ett fruktansvärt sätt, så det var bara att avstyra det hela. (2021)